HAYAT wa MAMAT

hidup bukan untuk diri sendiri semata-mata, tetapi untuk Sang Pencipta dan umat manusia. :)


Leave a comment

Angka ke-22

Bismillahirrahmanirrahim.

image

Officially 22 y/o. 3rd March 2014. Alhamdulillah.
Cepat ja masa berlalu, cepat juga mendekati kematian.
Terima kasih ma abah tatang dan jaga kak ena serta insan2 sekeliling yg hadir memberi warna hidup ini.

Hari bersejarah utk diri. Turut bersejarah utk umat Islam. Genap 90 tahun jatuhnya Khilafah Uthmaniyyah di tgn Mustafa Kamal.
Dan sesungguhnya khilafah tidak akan tertegak selagi mana insan2 di bumi duduk bersenang-lenang dan berasa selesa dengan kehidupannya tanpa berbuat apa2..

Doakan saya dan kita semua menjadi penyumbang kembalinya semula khilafah! ๐Ÿ™‚
Terlalu banyak benda yg masih perlu dibuat.

Moga Allah permudahkan segalanya.
Jzkk semua ๐Ÿ˜€

image

image

Terharu dengan ahli bait lama. Tetiba semua jadi manis hehe ๐Ÿ™‚

image

image

Terharu dengan akhawat semua โ™ฅ

image

Madam fizah cakap, hadiah dia paling mahal, mungkin sebab datang jauh dari malaysia kot ๐Ÿ˜€

image

Yang paling berharga, dunia akhirat. Terima kasih bangcik ๐Ÿ™‚

Sesungguhnya orang yang beriman dan beramal soleh, kelak Allah Yang Maha Pemurah akan menanamkan dalam (hati) mereka rasa kasih sayang. (19:96)

Advertisements


Leave a comment

oh, bloging!

Bismillahirrahmanirrahim.

Krik Krik. Blog sempena tahun 2014. kuang3

Ini blog baru, setelah dua atau tiga blog yang telah dibuat sebelum ni dan telah dipadamkan. haha. Entah apa-apa yang dimerapukan. Moga yang kali ini bukanlah “hangat-hangat tahi ayam” seperti sebelumnya ๐Ÿ˜›

Normal seorang perempuan, talk, talk and talk. Me too . Sometimes, too much talk. Ada ja benda yang nak disembangkan dan diceritakan. Sifat semulajadi, mungkin! Tiap-tiap tahun simpan azam nak jadi pendiam, tapi tak pernah-pernah berjaya. Sampai ramai ja nasihat suruh lupakan azam tu, dan jadi diri sendiri. yeah, totally right! But deep in the heart, tahu ja, kurang bercakap, kuranglah dosa :(. Tapi bukan lah sampai tak bercakap langsung kannnnn. ๐Ÿ˜€

Tu lah, hopefully effort kali ini berjaya. Walaupun tahu bab IT dan edit-mengedit ni tersangatlah lemah. tapi takpalah, will try.ย  Story mory through writing pulak. Moga bermanfaat untuk diri dan orang lain jugak. Ameen ameen ameen.

ูˆุฎูŠุฑ ุงู„ู†ุงุณ ุฃู†ูุนู‡ู… ู„ู„ู†ุงุณ

The best man is the one who contributes the most to the mankind. ๐Ÿ™‚

new year, new blog, new hope.